В националния План за възстановяване и устойчивост се предвиждат допълнителни 170

...
В националния План за възстановяване и устойчивост се предвиждат допълнителни 170
Коментари Харесай

Допълнителни 170 млн. лв за земеделие по Плана за възстановяване |

В националния План за възстановяване и резистентност се плануват спомагателни 170 млн. лева за земеделие, като по този метод средствата за бранша ще набъбнат с близо 70 % и ще станат 480 млн. лв. , оповестява земеделското министерство след среща сред зам.-министъра на земеделието Георги Събев и вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Допълнителната сума се планува да се насочи към действия, които подхождат на задачите на механизма за възобновяване и резистентност, изясни Събев.

Общата сума за бранша, която страната ни получава под формата на безплатно европейско финансиране, е 12,8 милиарда лева

" Цифрата е съпоставима с годишния принос на бранша към българския Брутният вътрешен продукт “, заяви още Събев.

Допълнителният бюджет включва сумата от близо 250 млн. лева, планувана за Фонд за поощряване на софтуерния и екологичен преход на селското стопанство, близо 20 млн. лева за вложения в действия по Дигитализация на процесите от фермата до трапезата, както и планът “Възстановяване на основни за климата екосистеми в осъществяване на Стратегията на биологично многообразие на Европейски Съюз и задачите на Европейския зелен пакт “, по който един от бенефициентите е Изпълнителната организация по горите, отговаряща за действия на стойност към 40 млн. лв..

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР